Home Stichting KunstLokaalMook Agenda Actueel Kunstenaars Collectie Contact

Expositie ‘ZESPOOT EN ZEEKRAAL’


01.08.2021 t/m 29.08.2021


KunstLokaalMook

Rijksweg 86, 6585 AH Mook


Openingstijden: Elke zondag van 11.00-16.00 uur


Leest u voor uw bezoek de actuele CORONAMAATREGELEN

Struintochten en vondsten. Insecten. Schelpen, stenen en fossielen. En bijzondere sferen. Dat is in het kort waar de expositie van Kerstin Menge over gaat. Dat zijn de onderwerpen die haar aanspoorden tot het maken van de getoonde sieraden, tekeningen en schilderijen. De sieraden zijn uit de beginperiode van haar carrière als kunstenaar rond 2007, de schilderijen en tekeningen zijn nieuw.

 Aan zee liep Kerstin vaak  met de blik omlaag gericht, op zoek naar mooie stukken schelp, stukjes afgesleten glas, fossielen en wat zij ‘zeedraad’ noemt: de aangespoelde restanten van visnetten. Daar kwamen de sieraden uit voort. Ze ademen de zee.


Een nieuwe liefde kwam begin 2018 in haar leven: insecten. “Ik vind ze zó fascinerend! Van minuscule, uiterst tere vliegjes en microvlinders tot imposante kevers en libellen. En daar hoef je niet eens voor te reizen. De meest mooie wezentjes vind je namelijk al in je eigen tuin of in bermen en struiken langs de weg. Mijn wandelingen staan tegenwoordig in het teken van deze schoonheden”, aldus Kerstin.


Maar nooit verliest ze het grotere geheel uit het oog: hoe het licht valt op een paard en zijn omgeving, de blauwe schaduwzijde van een koe in de ochtend of een strookje blauwe lucht dat door een wolkenpartij heen breekt. Het geheim is goed kijken, met als beloning de ultieme verrukking.
 


 

Op zondag 6 juni zal Bram Vis in KunstLokaalMook aanwezig zijn

van 11.00-13.30 uur.


Op zondag 20 juni zal Huub Beckers in KunstLokaalMook aanwezig zijn

van 11.00-13.30 uur.Lees hier het interview met Kerstin  door Maasburen